Торта "Гараш" 1939

Продукти:

150 грама орехи млени;

150 грама пудра захар;

5 белтъка;

1 супена лъжица вода;

 

Приготовление:

Всички продукти се размесват и след като се разтопи добре захарта се разпределя на 6 платки върху намазани и напудрени тавички, след което се пекат.

 

Печене:

Предварително загряване на фурната 10 минути долно горене и 10 минути горно горене. Слагат се платките една след друга във фурната и всяка платка се пече 5 минути средно горене - общо 30 минути.

 

Гарнировка на тортата:

Платките се зафилват една с друга с крем "Паризиана" - След като се залепат всички, изравняват се с помощта на остър нож и се поливат с темпериран кувертюр.

Върху краищата на полетата торта се наръсват зелени накълцани бадеми.

Щом като кувертюра се стегне, тортата е готова за рязане.

Източник: Владо Иванов, Борис Пенев "Рецепти за електро-кухня" 1939 г.

Уебсайт в alle.bg