Катино мезе

Катино мезе

Телешко месо            І вар.  216   162    100
                                   ІІ вар.  172   129    80
  • свинско месо        І вар.  191    166    100
                                   ІІ вар.  153    133    80
  • агнешко месо        І вар.  215    161    100
                                   ІІ вар.  172    129     80
масло краве                           10      10
гъби консерва                        67      50
лимон                                     16      15
чер пипер                             0,3       0,3
люта чушка                             10      10
сос от печено                          50      50
Добив                                 220 г      200 г

Начин на приготовление.
Изпечените меса, телешко, свинско или агнешко според технологическите изисквания се нарязват на триъгълници или правоъгълници и се подреждат в плато, като се поливат с печения сос. Отгоре се поставят нарязаните и задушени гъби. Върху тях се поставя лимонът, нарязан на полушайбички и наредени, като леко се застъпват. Посолява се с чер пипер, захлупва се с друго плато и се поставя на печката малко да се задуши. Сервира се в същото плато.

Източник: Димитър Мошлев, Павлина Попова, Кирил Божилов и др., „Рецептурник-готварство и сладкарство”, изд. „Техника”, София, 1970 г.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg