Миш маш
Пиперки и домати, пържени с яйца и сирене (миш-маш)
Масло или олио 20 15 20 15
Пиперки - в полуфабрикат, печени, обелени и без семе 170 200 85 100
Червени домати 185 200 158 170
Сирене 50 30 50 30
Яйца 1 брой 1/2 43 22
Магданоз 5 5 4 4
Подправки
Лук 40 40 34 34
Добив: 300 г; 300 г;
Лукът се запържва в мазнината, докато омекне. Към него се прибавят пиперките, нарязани на ситно, и се пържат. Доматите се слагат , след като пиперките омекнат. След като доматите се изпържат, се прибавят сиренето, яйцата и магданозът.
Източник: Христо Георгиев, Нено Димитров, Захари Захариев, Иван Илиев, инж. Тодор Чернев, "Сборник рецепти за кулинарни изделия в предприятията за обществено хранене", държавно издателство "Наука и изкуство", София, 1956 г. (консултанти Илия Пашин, Димитър Йорданов)