Миш маш

Пиперки и домати, пържени с яйца и сирене (миш-маш)

Масло или олио                                                                                          20        15           20        15
Пиперки - в полуфабрикат, печени, обелени и без семе                       170        200         85        100
Червени домати                                                                                        185        200         158      170
Сирене                                                                                                         50         30          50         30
Яйца                                                                                                       1 брой       1/2          43         22
Магданоз                                                                                                     5            5            4           4
Подправки
Лук                                                                                                                40         40          34         34

Добив: 300 г;  300 г;

Лукът се запържва в мазнината, докато омекне. Към него се прибавят пиперките, нарязани на ситно, и се пържат. Доматите се слагат , след като пиперките омекнат. След като доматите се изпържат, се прибавят сиренето, яйцата и магданозът.

Източник: Христо Георгиев, Нено Димитров, Захари Захариев, Иван Илиев, инж. Тодор Чернев, "Сборник рецепти за кулинарни изделия в предприятията за обществено хранене", държавно издателство "Наука и изкуство", София, 1956 г. (консултанти Илия Пашин, Димитър Йорданов)
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg