Източници
Използвана литература:
[1] Поликсена Христова Семерджиева, Христо Ив.Семерджиев, „Практическо ръководство по модерно сладкарство и част от вегетарианска кухня”, Г. Оряховица, 1935 г.
[2] Поликсена Семерджиева, Христо Семерджиев "Практическо ръководство по сладкарство и вегетарианска кухня", издателство "Кехлибаров", София, 1936 г.
[3] Владо Иванов, Борис Пенев, "Рецепти за електро-кухня", 1939 г.
[4] Владо Иванов, Борис Пенев, "Сладкарски рецепти за електро-кухня", 1939 г.
[5] Ив. Маринов, "Ръководство по сладкарство и готварство", печатница "Право", София
[6] Министерство на доставките и хранителната промишленост, Д. И. О. „Захарна индустрия”, „Временни технически условия на сладкарските изделия”, печатница при ДИП „Малчика” – София, София, 1953 г.
[7] Борис Пенев, Стефан Попов, „Сладкарско производство. Технология на сладкарското
производство”, изд. „Наука и изкуство”, София, 1956 г.
[8] Мария Донева, Любомир Камберов, "Библиотека 1200 рецепти за готвача и домакинята: Десерти", издателство "Профиздат. Издателство на ЦС на профсъюзите", 1958 г.
[9] Н. Битраков, Т. Каранешев, Хр. Хаджиниколов, Г. Любенов, Е. Конов, „Технология и пласмент на сладкарските изделия”, изд. „Техника”, 1960 г.
[10] Любомир Камберов, „Кухненски десерти”, изд. „Профиздат”, София, 1961 г.
[11] Соня Бордовска, Бекир Бекиров, Владимир Иванов, „Сборник от рецепти и разходни норми за сладкарското производство”, изд. „Техника”, София, 1963 г.
[12] Славчо Петров Стоянов, Бекир Бекиров, Гергана Петрова, Константин Бояджиев, „Сладкарски изделия”, изд. „Техника”, София, 1965 г.
[13] Любомир Камберов, Стоил Вучков, Захари Захариев и колектив, "Сборник готварски рецепти за заведенията за обществено хранене", издателство "Техника", София, 1968 г
[14] Славчо Петров Стоянов, Бекир Бекиров, Гергана Петрова, Константин Бояджиев, „Кондитерские изделия”, изд. „Техника”, София, 1969 г.
[15] Димитър Мошлев, Павлина Попова, Кирил Божилов и др., „Рецептурник-готварство и сладкарство”, изд. „Техника”, София, 1970 г.
[16] Любомир Ангелов, Александър Бакърджиев, „Технология на сладкарското производство”, изд. „Земиздат”, 1972 г.
[17] инж. Йосиф Петров Чебураков, "Технология на промишленото сладкарство", изд. "Техника", София, 1976 г.
[18] София Смолницка, „Сладкарско изкуство”, изд. „Техника”, София, 1982 г.
[19] Соня Чортанова, Николай Джелепов, „Нашата и световната кухня и рационалното хранене – ІІ издание”, изд. „Медицина и физкултура”, София, 1983 г.