Катино мезе
Катино мезе
Телешко месо І вар. 216 162 100
ІІ вар. 172 129 80
- свинско месо І вар. 191 166 100
ІІ вар. 153 133 80
- агнешко месо І вар. 215 161 100
ІІ вар. 172 129 80
масло краве 10 10
гъби консерва 67 50
лимон 16 15
чер пипер 0,3 0,3
люта чушка 10 10
сос от печено 50 50
Добив 220 г 200 г
Начин на приготовление.
Изпечените меса, телешко, свинско или агнешко според технологическите изисквания се нарязват на триъгълници или правоъгълници и се подреждат в плато, като се поливат с печения сос. Отгоре се поставят нарязаните и задушени гъби. Върху тях се поставя лимонът, нарязан на полушайбички и наредени, като леко се застъпват. Посолява се с чер пипер, захлупва се с друго плато и се поставя на печката малко да се задуши. Сервира се в същото плато.
Източник: Димитър Мошлев, Павлина Попова, Кирил Божилов и др., „Рецептурник-готварство и сладкарство”, изд. „Техника”, София, 1970 г.