cake-garash-bg.alle.bg

Каши

"Коприва с орехи"

Продукти:
3 - 4 лъжици олио;
2 лъжици брашно;
1 кг коприва;
200 г орехи;
сол;
1/2 л вода (мляко).

Приготовление:
Прави се светла запръжка от олио и брашно, прибавя се водата (млякото), сол. След като заври, пуска се ситно нарязаната коприва при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. В последния момент се слагат счуканите орехи.

"Пиле каша"

Продукти:
1 пиле или кокошка;
6 лъжици масло;
4 лъжици брашно;
супен зеленчук и подправки;
1 лъжица сол;
1 л вода.

Приготовление:
Във врящия подсолен бульон от супен зеленчук и подправки се пуска цяло или нарязано на части пиле.
След сваряване на месото се изважда, прецежда се бульонът, прави се запръжка от масло и брашно.
Към нея се прибавя при непрекъснато бъркане по малко от бульона, като се внимава да не останат брашнени топчета. Сгъстява се до степен ивицата при бъркането да се разлива бърже. След сгъстяването се прибавя месото.


В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.